LEGO
ANTREPRENORIAT
CREATIVITATE

Pornind de la LEGO EDUCATION

LEGO- este o modalitate de a comunica idei cu obiecte fizice, o modalitate de a-ți construi propriul vis.

O cercetare din 2016 a World Economic Forum dezvăluie ca 35% din abilitățile importante pe piața muncii din ziua de azi se vor schimba. Tinerii trebuie pregătiți să rezolve probleme complexe, să gândească critic și să-și aplice creativitatea pentru a depăși provocări concrete.

Lego dezvoltă o mare parte a abilităților necesare oricărui antreprenor de succes.

Asociația
“Suport Regiunea centru”

În calitate de organism nonguvernamental, își propune să promoveze și să dezvolte educația antreprenorială și tehnologică în rândul tinerilor, să creeze o comunitate în domeniu, permițând schimbul de cunoștințe între tineri și specialiști, între mediul academic și mediul corporativ din România și străinătate.

The European Academy of the Regions

Asociația “SUPORT REGIUNEA CENTRU”, este membră a “The European Academy of the Regions – EAR

Încă de la înființare – noiembrie 2016- Asociația “SUPORT REGIUNEA CENTRU”, activitățile asociației au fost în domeniul educației antreprenoriale și tehnologice cu implicarea și în activități civice în comunitate.
Dintre activități realizate menționăm:

World Robot Olympiad

2018
Romania
World Robot Olympiad

Am participat la WRO cu 2 echipe și am câștigat locul 3 - categoria Senior (16-18) cu un proiectul pe agricultură și locul 7 - Juniori (8-10 ani) cu un robot care selectează mâncarea în funcție de gradul de perisabilitate

2019
Romania
World Robot Olympiad

Am participat la WRO cu 4 echipe. Două echipe au câștigat locul 2 și au fost calificate pentru etapa internațională - WRO-Danemarca: Open Senior (18-20 yeas) și categoria Open Junior (10-12 ani)

2019
Danemarca
World Robot Olympiad

Rezultate: Locul 5 la categoria Open Senior (18-20 yeas) cu proiectul „Child-friendly Guardian – sistem de identificare a persoanelor necunoscute din anturajul copiilor” și locul 9 la categoria Open Junior (10-12 ani) cu proiectul „Robot – sistem de detectare a fumului și substanțe nocive”

2021
Romania
World Robot Olympiad

Am participat la WRO cu 3 echipe. Proiectele echipele noastre au fost: Sistem generator electric cu panou solar (copii 10-12 ani); Sistem de canalizare cu generator de energie inteligentă (14-17 ani); Eco CITY (17-20 ani). Rezultatele echipelor noastre au fost: locul 1 (10-12 ani); locul 2 (18-20 ani); locul 4 (14-18 ani)

2022
Romania
World Robot Olympiad

Am participat la WRO cu o singură echipă. Proiectul echipele noastre a fost: "Rover pentru explorare lunară - viața pe lună". Rezultatele echipei noastre au fost: 3 loc (12-14 ani);

 • Cursuri de robotică, modelare și design și cursuri de imprimare 3D, cursuri de programare, pentru grupe de vârstă 3: 6-8 ani, 8-10 ani, 10-18 ani, bazat pe conceptul și materialele LEGO Education: We do, Mindstorms – începând cu 2016 noiembrie până în prezent.
 • Am organizat Școala de Vară de Robotică în anii 2018, 2019, 2020, unde am integrar conceptul de oraș inteligent, prin stimularea imaginației copiilor și punerea în practică a ideilor care oferă soluții reale privind calitatea vieții și mentoratul pentru 6-10 de copii cu abilități și abilități în domenii tehnice.
 •  În luna mai 2019, am organizat concursul de robotică educațională “World ROBOT OLYMPIAD ROMANIA” 2019 – Brașov Etapa Regionala”, în parteneriat cu ASOCIAȚIA DE ROBOTICĂ EDUCAȚIONALĂ ȘI ȘTIINȚĂ WRO, și cu Institutul de cercetare și dezvoltare (ICDT) al Universității Transilvania din Brașov, Centrul de cercetare și informatică industrială Virtual și robotică; La acest eveniment au participat peste 300 de elevi, profesori, părinți și oameni din mediul privat de afaceri.
 • Am participat la „Noaptea Cercetătorilor Europeni” în 2018, 2019, 2020, cu roboți construiți de copiii și tinerii din asociație. Proiectele au avut ca scop găsirea resurselor energetice pentru o viață mai bună – proiecte agricole inteligente, proiecte urbane de tip smar, utilizarea energiei solare, eoliene, apă.
 • In noiembrie 2019 – am participat cu stand educațional la “Expoziția Demometal” cu roboți construiți de copiii și tinerii din asociație.
 • Am organizat Concursul „DigitalNerds Contest” 2021 și 2022. Concursul „DigitalNerds Contest” este un concurs internațional de programare, care a avut și o latură educațională prin organizarea unei sesiuni de 4 conferințe cu speakeri din universitate și din sectorul privat, cu participare națională și internațională în ambele domenii. Subiectele discutate în cadrul conferinței au fost diverse. În 2021 avem teme: Inteligență artificială, Robotică, Mecatronică, Gestionarea datelor, Agricultură asistată de tehnologie, Artizanat al viitorului, hardware, Alfabetizare digitală, precum și E-sănătate sau Cyber-bullying. În 2022, tema a fost despre “RESURSE”, iar subiectele au fost: Robotică; Afaceri digitale și inovare în industrie 4.0 – strategie de afaceri și strategie de investiții; „roboți bimanuali mobili care colaborează folosind drone” – accentul se va pune pe două aplicații: Agricultură inteligentă și sortarea deșeurilor; Resurse umane; „Gestionarea eficientă a resurselor în vremuri de criză.; „Agribusiness – Agritech”; Cum să facem față schimbărilor și cum ar trebui să ne adaptăm la viitor; Ecosisteme de inovare.
 • În perioada iunie 2021 – martie 2022 cu partenerii noștri „ASOCIAȚIA PENTRU ȘTIINȚĂ, TEHNOLOGIE ȘI ANTREPRENORI INOVATORI – ȘTII” – INGENIUS HUB BRAȘOV – am lucrat la proiectul „ȘTII – împreună”, susținut de FONDUL ȘTIINTESCU BRAȘOV. Prin acest proiect, 55 de tineri cu vârste cuprinse între 13-18 și 2 de ani au beneficiat de un kit educațional (GRATUIT) care conține: 1- kit – pentru partea de programare robotică, 2- kit de dezvoltare personală, 3- kit de educație antreprenorială.
 • În septembrie 2021- am organizat proiectul “SMARTSUPORT4AL – Tabără de antreprenoriat și robotică” – grup țintă 30 tineri cu vârsta de 14-25 ani din județul Brașov – proiect cofinanțat de Direcția de Tineret și Sport Brașov.
 • În noiembrie 2021- am organizat proiectul “LEARNEX4AL – – Tabără de antreprenoriat și robotică” – grup țintă 40 tineri 14-25 ani din 8 județe – proiect cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.
 • În aprilie 2022 am participat la competiția “MOON CAMP” organizată de “ESA – Agenția Spațială Europeană ESA Education, în parteneriat cu Fundația Airbus și Autodesk Education”, cu o echipă (12 ani) cu proiectul “Living Solutions on the Moon” (modelare și design și imprimare 3D). Proiectul Moon Base este foarte practic și durabil, inclusiv agricultura și resursele energetice.
 • Din anul 2016 am organizat, în colaborare cu Inspectoratul Județean Școlar Brașov și Colegiul Andrei Barseanu, cursul de antreprenoriat în vârstă de 17-18 ani, 10-12 ani, 14-15 ani;
 • Am organizat “SMARTSUPORT4CARRER Conference” – “dezvoltare personala / antreprenoriat / consiliere vocationala”, la care au participat peste 200 de elevi de liceu;
 • Am participat la “Personal Development Training” – în cadrul conferinței BEST TECH – organizată de studenții Universității Transilvania din Brașov pe 16 martie 2016
 • Am organizat „Book Evening for Children” – octombrie 2016; februarie 2017 – în colaborare cu I.T.M.R. Brașov; 2018 decembrie 2019 – împreună cu Editura Eikon